Εβδομήντα δύο χρόνια πριν, το πρόσωπό της υπήρχε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής. Ακόμα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε γράψει για αυτήν και τον απαγωγέα της. Σήμερα, ένα 24ωρο μετά την κηδεία της, το πρόσωπό της φιλοξενείται ξανά στα μέσα ενημέρωσης παρόλο που η Τασούλα Αδαμίδου, κόρη του τότε βουλευτή των Φιλελευθέρων Γιώργη Πετρακογιώργη μετά από τη θυελλώδη περιπέτειά της τη δεκαετία του ’50, έζησε ήσυχα με τον δεύτερο σύζυγό της και τα παιδιά της.
Η 92χρονη γυναίκα αναπαύεται, πλέον, στον οικογενειακό τάφο των Πετρακογιώργηδων, στο παλαιό Κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Μόνο παιδιά και στενοί συγγενείς και ένα αγγελτήριο θανάτου έξω από το παλαιό νεκροταφείο χωρίς καν φωτογραφία της μόνο με το όνομα Αναστασία Αδαμίδου, το γένος Πετρακογιώργη. Η κηδεία έγινε παρουσία των δύο γιων της και της αδερφής της Ηλέκτρας Γερογιάννη. Την είδηση επιβεβαίωσε στο cretalive.gr η ανιψιά της αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο δήμο Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη.
Η ιστορία της απαγωγής της
Στις 20 Αυγούστου του 1950, ο Κώστας Κεφαλογιάννης αδερφός του τότε βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη απήγαγε την Τασούλα Πετρακογιώργη ενώ έβγαινε από τον κινηματογράφο «Όασις» με την παρέα της. Μαζί του είχε πέντε οπλοφόρους. Την μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο και οδηγό στον Ψηλορείτη.
Περισσότεροι από 1.000 οπλισμένοι υποστηρικτές του Πετρακογιώργη ψάχνουν την κοπέλα ενώ ισάριθμοι άνθρωποι του Κεφαλογιάννη κυκλοφορούν οπλισμένοι για να προστατέψουν τον αδερφό του βουλευτή και την Τασούλα. Ο Σοφοκλής Βενιζέλος προσπαθεί να βρει αναίμακτη λύση, ενώ έχει ξεσπάσει κρίση. Υπάρχουν κρίσιμα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και προσπαθεί σε συνάντησή του με τον Κώστα Τσαλδάρη να βρουν μια λύση που δεν θα δημιουργήσει τα φοβερά επεισόδια που προμηνύονταν.
Σκέφτονται ακόμη και να γίνουν κουμπάροι στον γάμο του ζευγαριού, ο Βενιζέλος όμως δεν συμφωνεί γιατί γνώριζε πως ο Πετρακογιώργης που ήταν και στο βουλευτικό του σώμα δεν θα συμφωνούσε και ίσως να τον οδηγούσε στην παραίτησή του, πράγμα που συνέβη αργότερα. Ο Πάτρικ Λι Φέρμορ έστειλε επιστολές στον Κεφαλογιάννη και στον Πετρακογιώργη σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σπυρίδωνας προσπάθησε με δική του επιστολή να δώσει μια λύση.
Ύστερα από αρκετές μέρες καταδίωξης με πάνω από δύο χιλιάδες χωροφύλακες και στρατιώτες να «χτενίζουν» τον Ψηλορείτη, ο Κουντόκωστας, όπως ήταν γνωστός ο Κώστας Κεφαλογιάννης, και η Τασούλα παντρεύτηκαν στη μονή του Δισκουρίου στις πλαγιές του Ψηλορείτη κοντά στα Ανώγεια και στην Αξό. Στη συνέχεια το ζευγάρι παραδόθηκε στον αρχηγό της χωροφυλακής. Ήρθαν στην Αθήνα, ο Κεφαλογιάννης συνελήφθη για οπλοφορία και καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκισης. Εξέτισε την ποινή του στις φυλακές της Τύρινθας.
Το ζευγάρι χώρισε 3 μήνες μετά την αποφυλάκισή του. Ο καθένας έφτιαξε τη ζωή του και δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.
Γράφτηκαν δύο βιβλία για την πολύκροτη αυτή ιστορία. Η απαγωγή της Τασούλας του Τάσου Κοντογιαννίδη και τα Αμίλητα βαθιά νερά της Ρέας Γαλανάκη.