Οι σεφ Βασίλης Παναγούλης, Χρήστος Τασιόπουλος και Αντώνης Δημηρούλης, μαζί με το Σύλλογο Ποντίων Ελασσόνας, ταξίδεψαν σήμερα το κοινό στην ποντιακή κουζίνα, κατά την τρίτη μέρα της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία 2022».
Η μεγάλη γιορτή του εθνικού μας τυριού εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα τον πρώτο λόγο είχαν οι ποντιακές συνταγές. Στο βίντεο, μέλος του σωματείου παρασκευάζει και παρουσιάζει περέκ με φέτα, την εύκολη αλλά εμβληματική ποντιακή τυρόπιτα.
Έχοντας σε πολλές συνταγές ως βασικά συστατικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ποντιακά πιάτα εκπροσωπούν έναν ολόκληρο πολιτισμό και μια φιλοσοφία διατροφής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Οι σεφ και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας δημιούργησαν ποντιακές λιχουδιές, διαθέσιμες για δοκιμή από το κοινό.