Έκθεση με ενθυμήματα και μνήμες από τη Μικρά Ασία, «Ιστορίες από καρσί» όπως είναι ο τίτλος της, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή στο Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης.
Στο σύνολό τους τα εκθέματα ανήκουν σε εκκλησίες, στο Βυζαντινό Μουσείο, σε ιδιωτικές συλλογές, στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922 του Συλλόγου των Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών και στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του πάλαι ποτέ Γυμνασίου Μυτιλήνης (νυν Πρότυπο ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Αιγαίου).
Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον μουσειολόγο Παναγιώτη Μπαλάσκα και διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Εικόνες κι εκκλησιαστικά σκεύη που τα κουβάλησαν σε αγκαλιές και μπόγους, αντικείμενα ανταλλάξιμα θαρρείς και οι άνθρωποι μπορούν (μπορούν;) να ανταλλαγούν σαν αντικείμενα. Φωτογραφίες ψυχών, μικρών, μεγάλων, ανθρώπων μας, που έφυγαν μοναχοί σαν και που ήρθαν. Και χαρτιά και ένα μπαούλο με την επιγραφή SMYRNΑ να χωρέσει, τι μπορεί να χωρέσει ένα μπαούλο; Πόση μοναξιά μπορεί να χωρέσει σ’ ένα μπαούλο. Και μια ξιφολόγχη από ένα πεδίο μάχης. Αυτός που τη κουβαλούσε έμεινε μόνος του κι αυτός σαν τη ξιφολόγχη του. Καρσί…» αναφέρεται από τους διοργανωτές.