Το περασμένο σαββατοκύριακο (16 & 17 Ιουλίου) κάποιοι Λονδρέζοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν μπουγάτσα με φραπέ, βούτηξαν κουλούρι σε χωριάτικη σαλάτα, συνδύασαν το τσίπουρο με καρπούζι, δοκίμασαν μύδια αχνιστά από τη Χαλάστρα, βουβαλίσιο σαλάμι και καβουρμά, τσιγαριστό λουκάνικο με καραμελωμένο μέλι πεύκου, αλλά και το «Δάκρυ του πεύκου», την αφρώδη ρετσίνα του οινοποιείου ΚΕΧΡΗ.
Και το καλύτερο; Δεν χρειάστηκε καν να ταξιδέψουν, καθώς η Θεσσαλονίκη έδωσε δυναμικό παρών στην έκθεση «National Geographic Traveller Food Festival», στο Λονδίνο!
Η ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ταξίδεψε προκειμένου να συμμετάσχει στο διάσημο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος, για να προβάλει τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.
Μετά από πρόσκληση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και της διευθύντριας Ελένης Σκαρβέλη, τα στελέχη του ΟΤΘ υπό την καθοδήγηση του καθηγητή γαστρονομίας και σεφ Γιώργου Παλησίδη φόρεσαν τις ποδιές με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης και σαγήνευσαν το λονδρέζικο κοινό με την «κουζίνα» της.
Η σημαντική αυτή ενέργεια προβολής της Θεσσαλονίκης στο βρετανικό κοινό εντάσσεται στο project του ΟΤΘ «London Calling – Thessaloniki Cooking», το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Οργανισμού στο φεστιβάλ του National Geographic Traveller, την προβολή της Θεσσαλονίκης ως προορισμού σε 41 στάσεις στο μετρό του Λονδίνου, ψηφιακή καμπάνια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου, προώθηση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού μέσα από τα κανάλια της Jet2 Holidays (δεύτερου μεγαλύτερου tour operator της Βρετανίας), κ.ά.
Στόχος του project είναι η προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως ιδανικού γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο ευρύ αγγλικό και διεθνές κοινό 365 ημέρες το χρόνο.
Η Βούλα Πατουλίδου, ανακεφαλαιώνοντας την εμπειρία του τριημέρου, δήλωσε: «Η γεύση χτίζει αναμνήσεις. Η Θεσσαλονίκη έχει το αδιαμφισβήτητο ατού της γαστρονομίας που υπερτερεί των ανταγωνιστών της. Φτάνει να την γευτείς. Ήταν ένα ουσιαστικό αλλά εξουθενωτικό τριήμερο. Στους Λονδρέζους έμεινε “η γεύση της Θεσσαλονίκης”, και σ’ εμάς η γεύση μιας βαθιάς ικανοποίησης ότι κάναμε το καλύτερο για την πόλη μας».
- Όλες οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ της Βούλας Πατουλίδου στο facebook.