Να πάρουν μια γεύση από την ποντιακή κουζίνα, και παράλληλα να αντιληφθούν τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής, είχαν την ευκαιρία 45 φοιτήτριες Ψυχολογίας από 19 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα «Κοινοτική Ψυχολογία» το οποίο φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα και διοργανώθηκε από τον φορέα European Federation Of Psychology Students’ Associations.
Η παρουσίαση της ποντιακής κουζίνας, σε συνδυασμό με τα τραγούδια και τους χορούς του Πόντου, έγινε στο πλαίσιο της ελληνικής βραδιάς, την περασμένη Πέμπτη.
Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Αντώνης Μαυρίδης, η γραμματέας Μαίρη Ηλιάδου και το αναπληρωματικό μέλος Μαρία Ηλιάδου.
Το ποντιακό σωματείο αποδέχθηκε την πρόσκληση το πλαίσιο των συνεργασιών που έχει αναπτύξει για τη διάδοση του ποντιακού πολιτισμού.