Το βόρειο μέρος της χώρας έπληξε η κακοκαιρία –με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις– και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καλείται να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των φαινομένων, δεχόμενη μέχρι τις 19:30, σήμερα, 340 κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Έντονα ήταν και τα φαινόμενα στην Εύβοια, όπου λόγω πτώσης κεραυνών προκλήθηκαν πυρκαγιές.
Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), σημαντικά ύψη βροχόπτωσης έχουν ήδη σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής 8 Ιουλίου, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Κιλκίς και ήταν ίσο με 72 mm.
Στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έντονης νεροποντής και χαλαζόπτωσης, σχηματίστηκαν πραγματικές «λίμνες» στους δρόμους και πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα στην μετακίνησή τους, όπως στην Περιφερειακή Οδό, στην Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στην ανατολική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα Βούλγαρη.
Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.
Οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβετική Υπηρεσία για την συμπρωτεύουσα ήταν τουλάχιστον 160, και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων.
Κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος παρουσιάστηκαν στο Κιλκίς, ενώ βροχόπτωση σημειώθηκε και στη Χαλκiδική, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.