Όταν επί εννέα μήνες καταφέρνεις να οργανώσεις 34 διαλέξεις, με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και να προσελκύσεις χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες, τότε σίγουρα κάτι κάνεις καλά.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τον ετήσιο κύκλο διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης υπό τον γενικό τίτλο 1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός, που πραγματοποιήθηκε –από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 15 Ιουνίου 2022–, επιτυγχάνοντας να αφήσει το στίγμα του στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Η εμπειρία των δύο πρώτων κύκλων που αποτελούν αναβίωση του θεσμού του Λαϊκού Πανεπιστημίου δεν μπορεί παρά να έχει συνέχεια.
Έτσι από τον Οκτώβριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης θα εκπονήσει τον τρίτο κύκλο διαλέξεων, σε συνδυασμό με εκδηλώσεις που θα γίνονται στο εντευκτήριό της αλλά και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 90 ετών από την ίδρυσή της.
Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης, ευχαριστεί τα μέλη της που βοήθησαν για την υλοποίηση του εγχειρήματος, τους ομιλητές που πρόθυμα αφιέρωσαν το χρόνο και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους, την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, το ΣΠΟΣ ν. Θεσσαλονίκης, τα ποντιακά μέσα ενημέρωσης και τα αδελφά ποντιακά σωματεία που βοήθησαν στη διάχυση των πληροφοριών σχετικά με τις διαλέξεις του «Λαϊκού Πανεπιστημίου».
- Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΘ εδώ.