Έχουν περάσει 16 χρόνια από την εξαφάνιση του Άλεξ Μεσχιβίλι, του 11χρονου από τη Βέροια που είναι γνωστό ότι έπεσε θύμα bullying, αλλά άγνωστο το πού βρίσκεται το σώμα του. Η Αγγελική Νικολούλη άνοιξε εκ νέου την υπόθεση φιλοξενώντας στο Φως στο τούνελ τη Νατέλα, τη μητέρα του παιδιού.
Αφορμή ήταν τα νέα περιστατικά εκφοβισμού που απασχολούν την κοινή γνώμη, ωστόσο η μητέρα ανέφερε ότι υπάρχει μία νέα σοβαρή μαρτυρία και ότι ενδεχομένως ο γιος της να είναι… χτισμένος στην περιοχή Μπαρμπούτα.
«Είχαν πει τότε ότι κατέβασαν τον Άλεξ εδώ στο ποτάμι και ο Βορειοηπειρώτης [σ.σ. ένας από αυτούς που παρενοχλούσαν το παιδί] είχε ισχυριστεί ότι έφυγε και δεν ήξερε τι έγινε. Αυτοί που παραδέχτηκαν αρχικά την πράξη δεν έλεγαν μέχρι το τέλος τι συνέβη. Εγώ θυμάμαι που είχε χιόνι τότε και τα σκυλιά που είχαν έρθει δεν μπορούσαν να ερευνήσουν. Χειμώνα βράδυ δεν περνάει ψυχή από αυτό το σημείο.
»Υπάρχει τώρα μία σημαντική μαρτυρία από μία κυρία. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας από την εξαφάνιση έπρεπε να κάνει μια εργασία σε κοντινή απόσταση, αλλά δύο εργάτες δεν την άφησαν να περάσει από αυτό το σημείο. Την έδιωξαν στην ουσία, σαν κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Η περιοχή και η ημερομηνία της έκαναν εντύπωση. Επειδή έγινε εκπομπή σ’ εσάς, αφιερωμένη στην υπόθεση και είχατε αναφερθεί σε κάποια οικοδομικά έργα στο σημείο, εγώ πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο» τόνισε.
Η μαρτυρία αυτή ίσως ανοίξει το δρόμο για εισαγγελική έρευνα, καθώς η Αγγελική Νικολούλη έχει ήδη αποκαλύψει ότι στην περιοχή δεν εκτελούσαν εργασίες ούτε ο Δήμος Βέροιας ούτε κάποια άλλη υπηρεσία. «Πιθανότατα κάποιοι να “έχτισαν” εκεί το άτυχο παιδί, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Η μάρτυρας μπορεί να υποδείξει το σημείο για συγκεκριμένη έρευνα», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Ο δικηγόρος της Νατέλας, Μανώλης Αναστασάκης, που επίσης βρισκόταν στο πλατό, είπε πως θα ενημερώσει επίσημα την Εισαγγελία. «Η μητέρα ζει με την ελπίδα να βρει το σώμα του παιδιού της κι αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να βρίσκεται σ’ αυτό το χώρο που της είπαν, θα πρέπει να ερευνηθεί», υποστήριξε.
Η μητέρα του Άλεξ αναφέρθηκε και σε ακόμα μία μαρτυρία που δέχτηκε πρόσφατα από δασκάλα. «Δέχτηκα και μία άλλη μαρτυρία από μία σοβαρή κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα: “Δεν ήθελα να σε ταράξω”, μου είπε, “αλλά ήθελα πάντα να σου πω ότι εμείς είδαμε το κυνηγητό. Πρώτα πέρασε σαν σφαίρα ένα παιδί, μάλλον ο Αλέξανδρος, και μετά τρέχανε και οι άλλοι”. Το θυμόταν, αλλά δεν είχε συνδυάσει το περιστατικό. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το ξέραμε», είπε.
«Οι δράστες έχουν κάνει δικά τους παιδιά»
Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη σχετικά με το πώς νιώθει μετά από τόσο χρόνια που δεν έχει βρει τον Άλεξ, η Νατέλα είπε: «Μετά από τόσα χρόνια δεν κόβεται στα δύο η καρδιά όπως πριν, αλλά στον δικό μας πολιτισμό και στη δική μας κουλτούρα, θα ήταν πιο τίμιο να αποδοθούν οι τιμές που αρμόζουν στο παιδί».
Και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσκολο όταν συναντάω τους συμμαθητές του Αλέξανδρου. Έχουν πάρει τα πτυχία τους και έχουν τακτοποιηθεί. Ακόμα και οι δράστες έχουν πλέον κάνει τα δικά τους παιδιά. Δεν είναι στη Βέροια πια, αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε με ενδιαφέρει πού είναι ή τι κάνουν. Αυτό που θα ήθελα είναι να είχαν πει από την αρχή τι έχουν κάνει. Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει στο εξωτερικό.
»Τον Νάσο τον είχα πετύχει το 2017. Μπήκα στην αίθουσα του ΚΤΕΛ και παρατήρησα τρεις νεαρούς που μιλούσαν πολύ δυνατά. Με είδε και όταν με αναγνώρισε και αυτός σηκώθηκε και έφυγε. Ήταν μία πολύ άβολη στιγμή. Έφυγαν από εδώ και ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή νομίζοντας πως κανείς δεν θα μάθαινε το τι έχουν κάνει. Ο Βορειοηπειρώτης τουλάχιστον έδειξε κάποια ευαισθησία.
»Αισθάνθηκα πολλές φορές την ανάγκη να πιάσω αυτά τα παιδιά και να τους ρωτήσω τι συνέβη, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη σκέψη και στην πράξη. Κάποια πράγματα απλά δεν πρέπει να τα κάνεις».
Σε άλλη ερώτηση για το λόγο που επέλεξε να παραμείνει στη Βέροια, τόνισε: «Και ποιο είναι το νόημα; Όπου και να πάμε εμείς το ίδιο έχουμε. Τώρα πλέον η ζωή μου έχει χτιστεί εδώ. Δεν έχει νόημα να φύγουμε κάπου. Μένοντας εδώ και ξύνοντας πληγές ίσως έτσι να τιμωρώ και τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει παρηγοριά σε αυτό. Δεν τα γιατρεύει όλα ο χρόνος. Εάν σου κόψουν τα χέρια μπορείς να συγχωρήσεις, δεν μπορείς όμως να αγκαλιάσεις.
»Εγώ δεν τους έχω συγχωρήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που δεν ήθελαν να πουν κάτι που θα μας βοηθούσε και τους λόγους που ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον μου. Αυτά με βάζουν σε σκέψεις πως η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίζουμε εμείς. Βασίζομαι στο τυχαίο γεγονός και πιστεύω πως κάτι θα βγει».