Η Πάμελα Αν είναι μία Αμερικανίδα που ζει στην Ιαπωνία. Ο στόχος της; Να αναδείξει την Ελλάδα στη χώρα στην οποία ζει. Μάλιστα προσπαθεί να το πετύχει αυτό φτιάχνοντας ελληνικά τυριά.
Η ίδια έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Όπως είπε στο SBS Ελληνικά, η πρώτη της εργοδότρια ήταν Ελληνίδα. Οι δύο τους ανέπτυξαν πολύ καλές σχέσεις, αφού έγινε νονά της κόρης της και έτσι κατέληξε να βρίσκεται συχνά γύρω από το ελληνικό στοιχείο, με το οποίο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι ερωτευμένη.
Η ζωή στην Ελλάδα
Ο έρωτας αυτός την οδήγησε να φύγει από την Οκινάουα στην Ιαπωνία όπου ζούσε και είχε επιχειρήσεις και να μετακομίσει στο Ελληνικό στην Αττική.
Εκεί τα παιδία της πήγαν μερικά χρόνια σχολείο, ενώ στη χώρα έμεινα συνολικά έξι χρόνια. Τελικά γύρισε πίσω στην Ιαπωνία το 2009-2010, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Φυσικά συνέχισε να αγαπάει την Ελλάδα, καθώς, όπως αναφέρει, της έλλειπε το φαγητό, η κουλτούρα και οι ανθρώπινες σχέσεις που είχε δημιουργήσει.
Έτσι αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη της για την Ελλάδα και το πάθος της για το φαγητό. Ανακάλυψε πως στην Οκινάουα, όπου ζει, υπήρχαν χιλιάδες κατσίκες χωρίς κανέναν ουσιαστικά να εκμεταλλεύεται το γάλα τους. Αποφάσισε, λοιπόν, στο μικρό της διαμέρισμα να αρχίσει τα δικά της πειράματα φτιάχνοντας Ελληνικά τυριά και γιαούρτι.
Οι διακρίσεις
Το ταξίδι της στον κόσμο της παραγωγής τυριών μόλις ξεκίνησε, με την ίδια να λαμβάνει διάφορες διακρίσεις για τα τυριά της στην Ιαπωνία. Η πρώτη της μεγάλη διεθνείς διάκριση έγινε στην Αμερική, όπου κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα σε περισσότερα από 3.000 τυριά. Η 2η μεγάλη διάκριση ήρθε από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριών της Μεγάλης Βρετανίας όπου κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Flavoured Feta Cheese».
Η ίδια τόνισε το ποσό πραγματικά την έχει επηρεάσει η Ελλάδα και την ιδιαίτερη σχέση και δεσμό που αισθάνεται με αυτή. Όνειρο της, λέει, είναι σύντομα να επιστρέψει πίσω ώστε να φτιάχνει εκεί τυριά και να κερδίσει περαιτέρω βραβεία τόσο για εκείνη αλλά και για την Ελληνική μας κουλτούρα.