Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακισθεί για το θανατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, και δείχνουν ότι είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο την ουσία κεταμίνη.
Μετά από κάθε αναζήτηση διέγραφε το ιστορικό. Εκείνο που την «πρόδωσε» ήταν οι διαφημίσεις της Google.
Τα ανωτέρω υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην εξέταση των ψηφιακών μέσων της 33χρονης κατηγορουμένης, από τις αστυνομικές Αρχές.
«Δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία.
» Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας πως «έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».
Τι απαντά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου
Από την πλευρά του, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ισχυρίστηκε ότι η εντολέας του δεν έψαχνε δολοφονικές ουσίες, αλλά αναισθητικά φάρμακα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η 33χρονη κατηγορουμένη «έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για αναισθητικά φάρμακα, όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».
Από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης προκύπτει ότι «για την κεταμίνη έψαξε στις 30 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη», υπογράμμισε.