Σε «Άλκης Καμπανός» μετονομάστηκε το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Ευκαρπίας, ενώ ένα γκράφιτι με το χαμογελαστό πρόσωπο του αδικοχαμένου νέου ολοκληρώνεται σύντομα στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του, μετα την οπαδική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκανς τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.
Προσεχώς η οδός Θεοδώρου Γαζή, όπου δολοφονήθηκε, αναμένεται να μετονομαστεί και επίσημα σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού. Μαζί με την ονοματοδοσία και το γκράφιτι, είναι ενέργειες που πραγματοποιούνται στη μνήμη του.
Η μετονομασία του γηπέδου έγινε σήμερα το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, ο οποίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου μικρών παιδιών.
Παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν η μητέρα και οι συγγενείς του Άλκη Καμπανού, στην οικογένεια του οποίου και αναφέρθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τονίζοντας τη σύνδεση της οικογένειας με την περιοχή της Ευκαρπίας: ο Άλκης Καμπανός είχε φοιτήσει στο 3ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, η μητέρα του είχε εργαστεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.
Από τα λεγόμενα του Δημήτρη Δεμουρτζίδη δεν έλειψε η διάκριση ανάμεσα σε φιλάθλους και οπαδούς, και στον ρόλο που έχει η πολιτεία στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας. «Όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης στην αυτοδιοίκηση, την κυβέρνηση να αναλάβουν εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μάθουν στα παιδιά μας να είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ.
Γκράφιτι με το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού
Ένα μεγάλο γκράφιτι που απεικονίζει το χαμογελαστό πρόσωπο του Άλκη Καμπανού και τα εκφραστικά του μάτια, ολοκληρώνεται απέναντι από το σημείο όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη. Διακριτό είναι το ονοματεπώνυμό του, γραμμένο με μεγάλα γράμματα, επάνω από το κεφάλι του.
Το γράφιτι δημιούργησαν οι καλλιτέχνες Γιάννης Μπουζούκης και Θανάσης Ευαγγελόπουλος, έπειτα από παρέμβαση των φίλων του Άλκη Καμπανού. Ρώτησαν τους δύο καλλιτέχνες εάν μπορούν να κάνουν κάτι στον συγκεκριμένο τοίχο, και εκείνοι δέχτηκαν.
Αναφερόμενος στο γκράφιτι και το μήνυμα του έργου, στο protothema.gr, ο Γιάννης Μπουζούκης διευκρινίζει: «Είναι το πρόσωπο του Άλκη και από γύρω υπάρχουν τρεις πάπυροι που γράφουν το όνομά του, την ημερομηνία θανάτου και το “Άλκη ζεις”. Είναι φόρος τιμής στον ίδιο και σαν μήνυμα για τα νέα παιδιά.
» Το μήνυμα είναι ότι είμαστε όλοι αδέλφια και ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι Άρης ή ΠΑΟΚ. Δυστυχώς τα χρόνια περνάνε και βλέπουμε να μην αποσβένεται αυτή η διάκριση μεταξύ των φιλάθλων – οπαδών».