Ποιος είπε ότι η νηστεία θα πρέπει να είναι… βαρετή, ή ότι δεν υπάρχουν συνταγές για νόστιμα και εύκολα γλυκά με ελάχιστα υλικά, που απαιτούν λίγο χρόνο;
Ο Σάββας Καρίπογλου για τους «Μαγειρικούς διαλόγους» πήρε τον έτοιμο χαλβά και τα μουστοκούλουρα έφτιαξε σοκολατένια τρουφάκια.
2 πλάκες σοκολάτας (400 γρ.) |
1 πακέτο μουστοκούλουρα (350 γρ.) |
500 γρ. χαλβά τύπου μακεδονικό |
1 κούπα καρύδι (180 γρ.) |
- Θρυμματίζουμε το χαλβά και τα μουστοκούλουρα με το χέρι μας. Αλέθουμε το καρύδι στο μπλέντερ και λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζέστη σοκολάτα στο χαλβά και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τα μουστοκούλουρα, ομογενοποιούμε και ξεκουράζουμε το μίγμα για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από το καρύδι.