Μια Θεσσαλονικιά, με ρίζες στο Λιπαρό Πέλλας και το Ψηλόκαστρο Δράμας, έχει καταφέρει να βάλει το σουβλάκι στην καθημερινή διατροφή των Νεοϋορκέζων που ζουν, εργάζονται ή κινούνται στην Αστόρια.
Η Πόντια Ελπίδα Βασιλειάδου ζει περίπου 37 χρόνια στη Νέα Υόρκη και τα τελευταία τριάντα διατηρεί την καντίνα «Souvlaki Lady» σε μια γειτονιά της Αστόριας.
Πελάτες της; Όλοι όσοι αγαπούν το ελληνικό φαγητό! Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε τις ουρές των πεινασμένων Νεοϋορκέζων μπροστά από την καντίνα της.
Το πιο δημοφιλές έδεσμα είναι το καλαμάκι με χοιρινό ή κοτόπουλο μια και μπορούν να το πάρουν και να το φάνε περπατώντας, ενώ το τυλιχτό προτιμούν να το παίρνουν για το σπίτι.
Η Ελπίδα Βασιλειάδου και το σουβλάκι της, πριν μερικά χρόνια, κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση σε διαγωνισμό της εφημερίδας New York Times, για τις τρεις καλύτερες καντίνες της Νέας Υόρκης. Έκτοτε, όσοι δεν γνώριζαν ήδη την καντίνα «Souvlaki Lady», την έμαθαν. Όπως έμαθαν και την χαμογελαστή Ελπίδα που είναι βέβαιο πως αποτελεί το κρυφό συστατικό στη συνταγή επιτυχίας της ελληνικής καντίνας.