Πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν μια σούπερ συνταγή για βελούδινη ταραμοσαλάτα που θα τη λατρέψετε μαζί με ένα κομμάτι σπιτικής λαγάνας και λαχταριστά τηγανητά καλαμαράκια!
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ταραμάς (70 γρ.) |
Χυμός από 2 λεμόνια |
1 μικρό κρεμμύδι ξερό |
1 μικρή σκελίδα σκόρδο |
6 φέτες ψωμί του τοστ (150 γρ. ψωμί) |
Μισή κούπα ελαιόλαδο (125 ml ) |
Μισή κούπα ηλιέλαιο (125 ml) |
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μόλις μαλακώσει το πιέζουμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
- Στον πολυκόφτη (μούλτι) χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ταραμά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Έπειτα προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Τέλος προσθέτουμε σταδιακά τα έλαια μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα.
Σάββας Καρίπογλου