Πυκνώνουν τα πολεμικά σύννεφα πάνω από την Ουκρανία, καθώς Μόσχα και Δύση επιμένουν σε ένα στρατιωτικό μπρα ντε φερ με αβέβαιη κατάληξη. Υπό το φόβο μίας επικείμενης ρωσικής εισβολής οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλίζουν το Κίεβο· ήδη έφτασαν οι πρώτοι 90 τόνοι της αμερικανικής βοήθειας, στους οποίους περιλαμβάνονται πυρομαχικά για συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή.
Απαντώντας στο ουκρανικό αίτημα, η Τουρκία έστειλε drone και η Βρετανία αντιαρματικούς πυραύλους και εκπαιδευτές.
Στο χορό όμως μπαίνουν και οι χώρες της Βαλτικής. Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία –αφού πήραν την αμερικανική έγκριση– στέλνουν αντιαρματικούς πυραύλους.
Από τη μεριά της η Ρωσία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Πάνω από 100.000 στρατιώτες παραμένουν στα σύνορα, ενώ ομάδες κρούσης έχουν στρατοπεδεύσει στην Κριμαία. Την ίδια στιγμή, S-400 και μαχητικά Sukhoi φτάνουν στη Λευκορωσία για κοινή άσκηση μεγάλου βεληνεκούς σε απόσταση αναπνοής από το Κίεβο.
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι πληροφορίες για σχέδια απομάκρυνσης του μη αναγκαίου προσωπικού από πρεσβείες στην Ουκρανία. Το CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει σχετική εντολή, ενώ αντίστοιχο σχέδιο φέρεται να επεξεργάζεται και η Γερμανία, σύμφωνα με την Bild.
Αν και ο Λευκός Οίκος παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να βρεθεί μια διπλωματική λύση της τελευταίας στιγμής, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία κράτησε σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.
Αναλυτές εκτιμούν ότι μία πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία ενδεχομένως να οδηγήσει στην τελική ακύρωση του Nord Stream 2, αλλά και περαιτέρω αύξηση των τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.