Στο έλεος της κακοκαιρίας που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα. Ποτάμια και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει και το βράδυ αναμένεται δύσκολο.
Στη Δυτική Αχαΐα δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, έχουν πλημμυρίσει και τουλάχιστον 50 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους προληπτικά. Ζημιές υπάρχουν σε δρόμους, γέφυρες και αγροτικές καλλιέργειες.
Στο Μεσολόγγι, όπως είπε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Λύρος, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς. «Απομακρύνθηκαν προληπτικά περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία», πρόσθεσε.
Στη Ναύπακτο η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 65 περίπου κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τα σπίτια τους. Ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας τόνισε ότι ανησυχία προκαλούν οι χείμαρροι Βαριάς και Σκας.
«Ένα δύσκολο βράδυ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι το αποψινό», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, καθώς έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής.
Και ο παραπόταμος του Αχέροντα, ο Κοκυτός, έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να είναι πιο έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο Φαναρίου. Τα ορμητικά νερά του παρέσυραν γέφυρα στην περιοχή Σκάνδαλο, η οποία έδινε πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου γέφυρα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων έσπασε από την μανία του Αράχθου.
Στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Στο μεταξύ σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού σημειώνει ότι λόγω της μεγάλης αύξησης της στάθμης του Λούρου απαιτείται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται κατά το μήκος του.