Ένας Τούρκος προσπάθησε να ενοχοποιήσει «διάσημο» αδέσποτο σκυλί με το όνομα Μπότζι, τοποθετώντας περιττώματα σε ένα τραμ της Κωνσταντινούπολης.
Το παραπάνω περιστατικό, σύμφωνα με την πλατφόρμα duvaR αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια δυσφήμισης των δημοτικών Αρχών της πόλης, αφού αμέσως ξεφύτρωσαν σχόλια από λογαριασμούς υποστηρικτών του ΑΚΡ.
Σύμφωνα με πλάνα που κοινοποίησε ο εκπρόσωπος του δήμου της Κωνσταντινούπολης Μουράτ Ονγκούν στις 20 Νοεμβρίου, ο άνδρας έφερε τα περιττώματα στην τσέπη του και τα τοποθέτησε στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις 19 Νοεμβρίου. Η ταυτότητα του παραμένει προς το παρόν άγνωστη.
https://twitter.com/Mrt_Ongun/status/1461996869425508355?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1461996869425508355%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_
Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο στη διαμάχη μεταξύ του υπό την ηγεσία του CHP δήμου της Κωνσταντινούπολης και του AKP. Η ενοχοποίηση ενός σκύλου, ωστόσο είναι εξευτελιστική ακόμα και για το κυβερνών κόμμα.
Ο Μπότζι έχει ξαναγίνει διεθνής είδηση όταν αποκαλύφθηκε ότι μετακινείται στην Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι αξιωματούχοι του δήμου της Κωνσταντινούπολης καταγράφουν τα ταξίδια του με μικροτσίπ και σημειώνουν ότι συχνά χρησιμοποιεί το μετρό και το πλοίο.
Το AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη μεγάλη ήττα στις τοπικές εκλογές το 2019, όταν έχασε τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας από το CHP. Έκτοτε, το AKP βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια να δυσφημήσει τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Σε μια περίπτωση, ξεκίνησε έρευνα κατά του δημάρχου επειδή είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ιερό, με τους εισαγγελείς να κατηγορούν τον δήμαρχο για ασέβεια.
Αργότερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου τέθηκε υπό έρευνα επειδή εναντιώθηκε στη διάνοιξη της διώρυγας που φιλοδοξεί να υλοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος, με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης να αντιτίθεται στην κατασκευή λόγω των προφανών καταστροφικών περιβαλλοντικών συνεπειών της.
Έχει επίσης αποκαλύψει τις παρατυπίες της εποχής του ΑΚΡ στον δήμο, τονίζοντας πώς η διαφθορά έγινε ευρέως διαδεδομένη πρακτική στην τοπική αυτοδιοίκηση της Κωνσταντινούπολης.
Πηγή: duvaR