Με αίτημα να διασφαλιστούν η ενιαία λειτουργία της εταιρείας, όλες οι θέσεις εργασίας καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν μέσω της παρουσίας τους στο συλλαλητήριο συνδικάτα και φορείς της Αττικής.
«Η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν ξεκάθαρα στους εργαζόμενους. Ν’ αποδοθούν όλα αυτά που χρωστάει η εταιρεία, η εργοδοσία, και να παρθούν εδώ και τώρα, έστω και τελευταία στιγμή, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων από τη συνεχή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στο Σύνταγμα.
Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, τόνισε: «Μετά από 22 μήνες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, είμαστε εδώ, όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Μέσα από αυτό τον αγώνα έχουμε οδηγήσει σε πολιτική ήττα τόσο τον τελικό “νεκροθάφτη” της ΛΑΡΚΟ, τη σημερινή κυβέρνηση, όσο και όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά “έσκαβαν το λάκκο”».
Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να εκποιήσει την εταιρεία «χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», απαξιώνοντάς τη.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο, Ανδρέας Κορέντζελος, κατήγγειλε ότι υπάρχουν αναξιοποίητες δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και υποδομές που μένουν ανεκμετάλλευτες, «προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την εκποίηση».
«Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ και να βυθίσει έξι νομούς της χώρας στην ανεργία», ανέφερε ο Ξενοφών Αγγελάτος, από τα Μεταλλεία της Εύβοιας, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα βαριές για τη βόρεια πλευρά του νησιού, η οποία δοκιμάστηκε από τις φωτιές.
Αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ επέδωσε ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου και έκλεισε ραντεβού με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να λάβει την επίσημη θέση της κυβέρνησης.