Έναν ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και ποδοσφαιριστή τίμησε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο λόγος για τον Νίκο Γόδα, ο οποίος υπήρξε αγωνιστικής της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγός του ΕΛΑΣ και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώναςπροχώρησε στη μετονομασία του πρόσφατα ανακαινισμένου Δημοτικού γηπέδου ΑΓΕΤ Χαραυγή σε «Νίκος Γόδας», προς τιμήν του.
Ο Γόδας γεννήθηκε στο Αϊβαλί το 1921 και μαζί με την οικογένειά του μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή πέρασε στη Μυτιλήνη και μετά στην Κρήτη, αλλά τελικά εγκαταστάθηκε στην Κοκκινιά. Η οικογένειά του είχε προπολεμικά την ταβέρνα «Τα Αραπάκια», στην οποία εργαζόταν ως παιδί.
Από μικρός άρχιζε να παίζει ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον Άρη Κοκκινιάς και κατόπιν στον «Κεραμεικό» Καμινίων, σωματείο του ομώνυμου εργοστασίου. Μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γόδας πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, με τον οποίο συνδέθηκε στενά. Κατά τη διάρκεια της Αντίστασης εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, αλλά μετά τον πόλεμο και τη συνθήκη της Βάρκιζας συνελήφθη και εκτελέστηκε ως κομμουνιστής στη Κέρκυρα τον Νοέμβριο του 1948, φορώντας την «ερυθρόλευκη φανέλα, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του.
Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην μετονομασία του πρόσφατα ανακαινισμένου Δημοτικού γηπέδου ΑΓΕΤ Χαραυγή σε “Νίκος Γόδας”, προχώρησε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Νίκος Γόδας, Μικρασιάτης στην καταγωγή, γεννημένος το 1921 ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών και λοχαγός του ΕΛΑΣ.
Η ανιδιοτελής προσφορά του Νίκου Γόδα στην Αντίσταση (Μάχη της Ηλεκτρικής και της Κοκκινιάς) και η μετέπειτα άρνηση του να υπογράψει συνθήκη μεταμέλειας για τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του, τον καθιστούν μια εμβληματική μορφή στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού.
Ως Δήμος, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου αυτού αγωνιστή, δίδοντας το όνομά του στο δημοτικό γήπεδο της Χαραυγής. Με αυτό θα διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του και η ιστορία του, ενώ και οι νεότερες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν, να γνωρίσουν και να μάθουν μια εμβληματική αν και όχι τόσο διάσημη μορφή του αντιστασιακού αγώνα.
Για την ιστορία, μετά την υπογραφή της συνθήκης της Βάρκιζας και τα Δεκεμβριανά ο Νίκος Γόδας συνελήφθη στον Πειραιά όπου και καταδικάζεται σε θάνατο, στη δίκη που έμεινε στην ιστορία ως “δίκη του ασύλου της Κοκκινιάς”. Ύστερα από αρκετές μεταγωγές, κατέληξε στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου εκτελέστηκε από Έλληνες ταγματασφαλίτες ως κομμουνιστής, στις 19 Νοεμβρίου του 1948, μια βροχερή μέρα στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία».