Ένα νέο ελληνικό εστιατόριο με το όνομα “Μαράθι” άνοιξε στη γειτονιά της Τραϊμπέκα στο Μανχάταν, μετά από συνεργασία δύο Ελλήνων ομογενών: του εστιάτορα Ανδρέα Κουτσουδάκη και του σεφ Νίκου Πουλμέντη.
Το μενού του μαγαζιού διαθέτει επιλογές από διάφορα ελληνικά πιάτα, σαλάτες, σάντουιτς μέχρι ζυμαρικά και κεμπάπ, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου, τα καλοκαίρια της Κρήτης αποτελούν κύρια πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα, το οποίο «μεταφράζει την ομορφιά και τον πλούτο της Ελλάδας σε μια απολαυστική εμπειρία. Με ελαιόλαδο από τα γόνιμα εδάφη της Κρήτης κάθε γεύμα στο ‘Μαράθι’ είναι ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στο νησί, όσο και μια φρέσκια αναπαράσταση των βασικών πιάτων του τόπου».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ