Όταν τα καλαμαράκια συνδυάζονται με τις ελιές θρούμπες δίνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο με καταγωγή από τα παράλια της Μικράς Ασίας, το οποίο μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή που είναι πανεύκολη και συνοδεύεται τέλεια με ούζο, το οποίο άλλωστε είναι μεταξύ των υλικών:
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα |
150 γρ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι |
2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη |
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα |
1 σφηνάκι ούζο |
Από 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, ρίγανη, δυόσμο αποξηραμένο και πιπέρι μαύρο |
1 πρέζα αλάτι |
Άνηθο ή μάραθο προαιρετικά |
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και κατόπιν τα μπαχαρικά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές.
- Σιγοβράζουμε για μισή ώρα με καπάκι.
Σάββας Καρίπογλου