Η πιο εύκολη, ελαφριά και χαμηλών θερμίδων συνταγή: Η γιαουρτόπιτα με κεράσια έχει μόνο πέντε υλικά, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δροσερό γλυκό και να πειραματιστείτε με τα αρώματα και τα καλοκαιρινά φρούτα.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν μια γευστική απάντηση στον… καύσωνα:
720 γρ. γιαούρτι (πρόβειο και αγελαδινό) |
6 αυγά |
400 γρ. μέλι |
200 γρ. κεράσια |
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό |
- Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
- Αδειάζουμε στη φόρμα και τοποθετούμε στην κορυφή του γλυκού τα κεράσια.
- Ψήνουμε στους 180ºC στις αντιστάσεις για 30 με 40 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Επιπλέον, μπορούμε να βάλουμε στη βάση μπισκότα της αρεσκείας μας (300 γρ. μπισκότα τριμμένα, αναμιγμένα με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο). Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα αρώματα (ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, βανίλια).
Σάββας Καρίπογλου