Νικητής του «Pastry Chef of the Year» στην Αυστραλία ήταν φέτος ένας Έλληνας ομογενής. Ο Ελληνοαυστραλός Ζαχαρίας Αντωνίου διαγωνίστηκε με τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας και αναδείχθηκε νικητής.
Ο Ζαχαρίας Αντωνίου, πιστός στο ελληνικό στοιχείο, έγινε γνωστός για τις τούρτες που φτιάχνει και μοίαζουν με τα ματάκια που φοράμε για να «μην μας πιάνει το μάτι».
Ο 41χρονος εγκατέλειψε πριν από δύο χρόνια τη Μελβούρνη, όπου δούλευε ως διαφημιστής και επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε για να κυνηγήσει το όνειρο του. Ο κορωνοϊός και η κρίση στην αγορά αντί να τον αποθαρρύνουν, τον έσπρωξαν να κάνει το μεγάλο βήμα και να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική.
Οι γονείς του Κώστας και Σερματένια μετανάστευσαν από τη Θεσσαλονίκη και την Σπάρτη τη δεκαετία του 1950. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αυστραλία.
Πηγή: SBSΕλληνικά