Σε δυσεπίλυτο γρίφο έχει εξελιχθεί η διαχείριση του lockdown, την ώρα που το ιικό φορτίο στη χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.
Η κούραση από τα παρατεταμένα μέτρα δεν είναι μόνο μια κοινή διαπίστωση, αλλά αποτυπώνεται στις πλατείες σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας όπου στήνονται υπαίθρια κορονοπάρτι, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς κανέναν έλεγχο.
Το βράδυ του Σαββάτου στου Ψυρρή η πλατεία και οι πεζόδρομοι ήταν αδιάβατοι, στο Κολωνάκι χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, κοσμοσυρροή και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μία μέρα μετά το κορονοπάρτι μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.
Στην παραπάνω εικόνα θα πρέπει να προστεθούν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων (στο Παγκράτι τα πάρτι σταμάτησαν λόγω της… φύλαξης της πλατείας Βαρνάβα), αλλά και των επιχειρηματιών της εστίασης.
Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες διστάζουν να δώσουν το πράσινο φως για το «Πάσχα στο χωριό», ενώ την Παρασκευή πάγωσε και το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι κάτω των 55 ετών, ενώ σταθεροποιείται η μείωση στις εισαγωγές ασθενών άνω των 75 ετών, κάτι που αποδίδεται στους εμβολιασμούς.
Πέραν των επιφυλάξεων που εκφράζουν οι επιστήμονες, το Σάββατο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με παιδιά στην Κόρινθο ανέφερε ότι στόχος είναι να ανοίξουμε «για τα καλά» μετά το Πάσχα.
Κυβερνητικός στόχος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι να ανοίξουν η εστίαση και ο τουρισμός μέχρι τα μέσα Μαΐου. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα στο.
Την ίδια στιγμή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου συνομιλεί με την Αρχιεπισκοπή και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης.