Με αφορμή την «Ώρα της Γης» ο Δήμος Θεσσαλονίκης στέλνει το δικό του μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, σβήνοντας τα φώτα στο δημαρχιακό μέγαρο και στον Λευκό Πύργο.
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF, ο Δήμος Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου, θα σβήσει συμβολικά για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο καθώς και στον Λευκό Πύργο.
Και δεν θα γίνει μόνο στη συμπρωτεύουσα αυτό. Εκατομμύρια πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα το Σάββατο.
Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα για μία ώρα. Μνημεία και εμβληματικά οικοδομήματα μεγάλων πόλεων «κατεβάζουν διακόπτη» όπως η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα, το Κολοσσαίο της Ρώμης, ο Πύργος του Άιφελ και το Πάνθεον στο Παρίσι, η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, τo Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης, η Γέφυρα του Πύργου.
Επίσης το Βρετανικό Κοινοβούλιο και το London Eye στο Λονδίνο, το κτήριο του Κοινοβουλίου της Βουδαπέστης, τα κτήρια του Κρεμλίνου στη Μόσχα, οι Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Azrieli Center του Τελ Αβίβ, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Chhatrapati Shivaji Terminus στο Μουμπάι της Ινδίας, το ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη κ.ά.
Πώς ξεκίνησε το κίνημα «H Ώρα της Γης;»
Όλα ξεκίνησαν στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2,2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.
Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτή τη δράση συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.
Τι πρέπει κανείς να κάνει κάποιος; Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.