Σαν από τραγική ειρωνεία, ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομά του με την Καθαρά Δευτέρα και τη λαγάνα, ο Τάκης Παπαδόπουλος, από έσβησε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών.
Ο θρυλικός φούρναρης, με μαγαζί στο Κουκάκι έξω από το οποίο σχηματίζονταν ουρές, έδωσε μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
Σήμερα οι γιοι του, Αρτέμης και Θοδωρής που βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης από το 2010, αφού μοίρασαν δωρεάν στους πελάτες τους τις λαγάνες που ψήθηκαν, έκλεισαν το φούρνο για το υπόλοιπο της ημέρας.
Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Παπαδόπουλος ήταν επίσης γνωστός για το παραδοσιακό κουλούρι της πόλης του, το οποίο πρώτος ο πατέρας του το σύστησε στους Αθηναίους, το 1961.
Ωστόσο, αυτός με τη σειρά του έμαθε στους Αθηναίους την μπαγκέτα, ενώ το ψωμί του και άλλα αρτοσκευάσματα τα έβρισκε κανείς σε πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ.
«Το κουλούρι που πουλιόταν στην Αθήνα ήταν σαν ψωμί, αφράτο και μαλακό, ενώ το δικό μας ήταν σκληρό εξωτερικά (σαν κριτσίνι). Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης (σιμίτια) γινήκαν αμέσως ανάρπαστα. Ο πρώτος μας φούρνος ήταν στην Πλάκα, Αδριανού και Κυδαθηναίων. Παράγαμε 70.000 κουλούρια την ημέρα κι ο φούρνος δούλευε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με τους κουλουρτζήδες να περιμένουν ώρες στη σειρά για να γεμίσουν τις τάβλες τους στα καρότσια τους», είχε πει στο greekgastronomyguide.gr.