Χορός της περιοχής του Καρς. Μοιάζει πολύ με το χορό λέτσι, μόνο που εδώ η ρυθμική αγωγή είναι πολύ πιο γρήγορη, αλλά ο ρυθμός παραμένει εφτάσημος.
Ο ανοιχτός κύκλος του χορού κινείται προς τα αριστερά, αν και υπάρχουν παραλλαγές στις οποίες η κίνηση είναι προς τα δεξιά ή ακόμη και επιτόπου, δηλαδή χωρίς μετατόπιση.
Το κινητικό μοτίβο του χορού αποτελείται από τρία μέρη.
Στο πρώτο έχουμε μετατόπιση προς τα αριστερά και στο κέντρο του κύκλου, στο δεύτερο προς τα δεξιά και άνοιγμα του κύκλου, ενώ στο τρίτο επιτόπου με χαρακτηριστικά καρφώματα των ποδιών στο έδαφος.
Το πρώτο μέρος μπορεί να γίνει και με λυγισμένα τα γόνατα, οπότε στο δεύτερο μέρος τα πόδια, πάντα λυγισμένα, χτυπάνε δυνατά στο έδαφος· αυτό το μέρος του χορού είναι που καθορίζει, ανάλογα του πόσο μεγάλα θα γίνουν τα βήματα, αν αυτός τελικά θα μετακινηθεί και προς ποια κατεύθυνση.
Με το ίδιο όνομα είναι και χορός της περιοχής της Αργυρούπολης.
Η ονομασία «λετσίνα» προέρχεται από το ομώνυμο σατιρικό τραγούδι που συνοδεύει τη μελωδία του χορού («τη λετσίνας η Μαρία πάντα κοπανίζ’ μαλλία…», το τραγούδι συνεχίζει κάνοντας παιχνίδι με την πρόσθεση αριθμών και στίχων που να κάνουν ρίμα με το αποτέλεσμα αυτής της πρόσθεσης «ένα κι ένα εφτάν δύο… δύο κι ένα εφτάν τρία…» κτλ.).
Ο ρυθμός και εδώ παραμένει εφτάσημος με αργή ρυθμική αγωγή. Ο χορός είναι μικτός, χορεύεται σε ανοιχτό κύκλο και σε κάθε περίσταση.