Κατά τη διάρκεια των γιορτών, στον Πόντο συνήθιζαν να σφάζουν μοσχάρι, χοιρινό ή πρόβατο και να φτιάχνουν καβουρμά και στούδια. Αυτή την παμπάλαια τεχνική του καβουρμά, του κρέατος που μπορούσε να διατηρηθεί για πολλούς μήνες, θα δείξουν για μία ακόμα χρονιά οι Πόντιοι της Αλεξάνδρειας.
Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων θα αναβιώσει το έθιμο του Καβουρμά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στις 11:00.
Τιμή εισόδου: 3 ευρώ. Το απόκομμα αντιστοιχεί και σε λαχνό για την κλήρωση ενός διήμερου στα Λουτρά Πόζαρ.