ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις |
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ |
1 κ.γ. μαγειρική σόδα |
¼ κ.γ. αλάτι |
1¼ φλ. ζάχαρη |
1 φλ. λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο) |
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού |
½ φλ. νερό |
1 κ.γ. κανέλα |
1 κ.γ. κανέλα |
1 φλ. σταφίδες (άσπρες ή μαύρες) ανακατεμένες με 1 κ.γ. αλεύρι |
½ φλ. κοπανισμένη καρυδόψιχα |
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 3΄ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε για 1΄ ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
- Προσθέτουμε πρώτα το μίγμα του αλευριού και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Μετά ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν στο μίγμα.
- Αδειάζουμε και στρώνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60΄. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει πρώτα και ύστερα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Πηγή: Γεωργία Κοφινά / olivemagazine.gr.