- Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Τα προτιμάμε να «κρατάνε» λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο καφετί χρώμα. Τα χοντροσπάμε στο μούλτι.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασολάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες, τον μαϊντανό, την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος στο μούλτι, περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε καλά και στο τέλος γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
- Ταιριάζει πολύ από πάνω κι ένα αυγό βραστό, τηγανητό ή ποσέ – και φυσικά φρέσκο ψωμάκι για τις βούτες.
- Πηγή: tasty-guide.gr.