Βαρεθήκατε τις νηστίσιμες σούπες αλλά η Σαρακοστή δεν σας αφήνει πολλά περιθώρια;
Ιδού η λύση: Βάλαμε τις φακές στο ταψί, τις παντρέψαμε με μανιτάρια πορτομπέλο, και έγιναν… αγνώριστες!
Στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εννοείται ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, κατά την κρίση και το γούστο σας.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φακές |
2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο |
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη |
2 φύλλα δάφνης |
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη |
λάδι |
ρίγανη (κατά προτίμηση φρέσκια, αν έχουμε) |
θυμάρι |
1-2 κλαράκια δεντρολίβανο |
αλάτι και πιπέρι |
κάρι και κύμινο (προαιρετικά, ανάλογα με τα γούστα μας) |
ξίδι (για το σερβίρισμα) |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις φακές να πάρουν μια καλή βράση σε άφθονο νερό, το οποίο μετά πετάμε.
- Τις βάζουμε στη γάστρα ή σε ένα ταψί με λίγο λάδι, νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 200°C για 30΄.
- Σερβίρουμε με λίγο ξίδι (προαιρετικά).