Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με αλλοδαπούς στο ανατολικό Αιγαίο, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από βίντεο και φωτογραφίες που αποδέσμευσε σήμερα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τόσο το βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, όπως φαίνεται στο βίντεο, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της βάρκας στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ σε ένα δεύτερο βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.