- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μίγμα.
- Το απλώνουμε σε φόρμα-καρδιά. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε.
- Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν. Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30΄.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε για 1΄.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μίγμα. Προσοχή: Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μίγμα δεν θα πήξει.
- Αφήνουμε 10΄-15΄ να κρυώσει το μίγμα. Το αδειάζουμε σιγά-σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο. Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
- Πηγή: argiro.gr.