Για τους περισσότερους ανθρώπους το ερώτημα του τίτλου είναι… ρητορικό, μιας και τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, δηλαδή, σπανίως φτάνουν μέχρι τα Φώτα.
Αν όμως ανήκετε στις σπάνιες εξαιρέσεις, σίγουρα θα απολαύσετε τον κορμό που έφτιαξε για το pontosnews.gr ο Πόντιος σεφ Σάββας Καρίπογλου.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο |
3 κ.σ. κακάο σκόνη |
1 μεγάλη συσκευασία ζαχαρούχο γάλα |
1 συσκευασία μπισκότα (250 γρ.) |
5 μελομακάρονα μεσαίου μεγέθους |
5 κουραμπιέδες μεσαίου μεγέθους |
1 σφηνάκι κονιάκ |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μέσα σε μια λεκάνη αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το κονιάκ. Συνεχίζουμε να το δουλεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο (με υφή σφιχτής λάσπης).
- Απλώνουμε το μίγμα σε χαρτί ψησίματος και τυλίγουμε για να δώσουμε το σχήμα του κορμού, ή το ρίχνουμε σε φόρμα αφού πρώτα στρώσουμε μεμβράνη. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για δύο ώρες πριν τον κόψουμε.
⇔
Μπορούμε να αρωματίσουμε τον κορμό με καφέ ή κάποιο λικέρ, να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ή ακόμα και λιωμένη μπανάνα.
Σάββας Καρίπογλου
για το pontosnews.gr