Εάν θέλουμε να πειραματιστούμε, μπορούμε να βάλουμε διαφορά είδη τυριών στη γέμιση – εξαρτάται ποια γεύση θέλουμε να υπερισχύει. Εάν θέλουμε να υπερισχύει η φέτα αντικαθιστούμε το μεγαλύτερο μέρος της γέμισης με φέτα αντί μυζήθρας. Πάντα όμως χρειάζεται ένα ουδέτερο λευκό τυρί ώστε να ισορροπεί την αλμυρότητα.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σε σάλτσα ντομάτας ή πέστο. Μπορούμε ακόμα να μιμηθούμε τη γεύση του τανωμένου σορβά και στο βούτυρο να καραμελώσουμε κρεμμύδια, να προσθέσουμε πάπρικα γλυκιά και καπνιστή και ξερό δυόσμο.
Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με κάποιον ξηρό καρπό όπως καρύδια ή κουκουνάρια, ή σουσάμι, που ταιριάζουν πολύ ωραία με τα τυριά.
Σάββας Καρίπογλου
για το pontos-news.gr