- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
- Σκεπάζουμε και αφήνουνε για 20΄ να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.
- Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια (δυο λαμαρίνες), διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180°C στον αέρα για περίπου 30΄, να ροδοκοκκινίσουν.
⇔
Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Πηγή: argiro.gr.