- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού. Μαρινάρουμε για 20΄.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Βουτάμε το ψάρι από τη μαρινάδα σε αλεύρι και μετά στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, το λάδι θα πρέπει να φτάσει τους 170° C) για 2-3΄ ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα.
- Πηγή: gastronomos.gr / Χριστόφορος Πέσκιας.