Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με τα μυρωδικά που αγαπάτε, να την κάνετε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη.
Στην ποντιακή κουζίνα, άλλωστε, είναι εύκολο να συνδυαστεί η νηστεία με τη νοστιμιά!
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 φλ. χλιαρό νερό |
30 γρ. μαγιά |
αλάτι |
λίγη ζάχαρη |
500 γρ. αλεύρι (περίπου) |
για τη γέμιση
600 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι |
1 κρεμμύδι ξερό |
2 κρεμμυδάκια φρέσκα |
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο |
αλάτι, πιπέρι |
καπνιστή πάπρικα |
φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό και δυόσμο |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας: Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, και στο τέλος το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη πατάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, και τα μυρωδικά μας στο τέλος.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι από τη γέμιση. Τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Πηγή: cookpad.com / Γεωργία Νικολαΐδου.