- Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4-5΄, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 6-7΄, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8΄ λεπτά, μέχρι να «δέσει». Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πηγή: gastronomos.gr / Αστέριος Κουστούδης.