- Ανοίγουμε το πακέτο με τα παϊδάκια όπως μας το έδωσε ο χασάπης και τα απλώνουμε σε δύο-τρεις σειρές μέσα σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 60΄.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, και όταν έρθει η ώρα του ψησίματος βάζουμε το ταψί περίπου στη μέση του φούρνου. Βγάζουμε τη σχάρα, απλώνουμε πάνω τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και την βάζουμε στη σκάλα πάνω από το ταψί. Ανάβουμε το γκριλ και ψήνουμε τα παϊδάκια για 15΄ περίπου.
- Ελέγχουμε αν πήραν χρώμα. Αν όχι, τα αφήνουμε για 5-10΄ επιπλέον, έπειτα τα βγάζουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και τα σερβίρουμε καυτά στο τραπέζι.
- Πηγή: Ηλίας Μαμαλάκης / olivemagazine.gr.