- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (με τις βανίλιες) μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να ενωθούν καλά τα δύο υλικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε ακόμα λίγα λεπτά και μετά, αφού κατεβάσουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο προσθέτοντας τον χυμό ή το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τελευταίους τους ξηρούς καρπούς (προσοχή, να είναι χονδροσπασμένοι, όχι σκόνη).
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τινάζουμε ανάποδα να φύγει το περισσευούμενο.
- Βάζουμε το μίγμα της βασιλόπιττας στο ταψί και ψήνουμε για 60΄ στους 180°C στη ρύθμιση για αέρα ή πάνω-κάτω.
- Βυθίζουμε τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο της βασιλόπιττας στα 60΄ και αν βγει στεγνό τότε η βασιλόπιτα είναι έτοιμη, αν όχι τότε ίσως χρειαστεί ακόμα 10΄.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί, αν χρειαστεί και ολόκληρη την ημέρα, και μετά τη γυρνάμε ανάποδα (αν την αναποδογυρίσουμε ζεστή θα κάνει ρωγμές) σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με ένα αρωματικό γλάσο που μυρίζει λεμόνι ή κουμ κουάτ.
- Πηγή: twominutesangie.com