- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, 1½ λίτρο νερό, τη δάφνη και το πράσο, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄.
- Προσθέτουμε το μαρούλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα, μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα.
- Αδειάζουμε στη φασολάδα, ανακατεύουμε για 2-3΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Πηγή: gastronomos.gr / Αστέριος Κουστούδης.