Είναι πλούσια σε βιταμίνες, απαραίτητα για την υγεία και επιπλέον πολύ δημοφιλή. Ο λόγος για μερικά από τα φρούτα που μπορεί να απολαύσει κανείς αυτήν την εποχή, τόσο στο πρωινό του όσο και το απόγευμα ως γεύμα.
Ένα από αυτά είναι το ρόδι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε, αλλά και σε μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο, που είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση του κρυολογήματος.
Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ και φυλλικό οξύ, όπως και το ακτινίδιο, το οποίο είναι γεμάτο φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Το ακτινίδιο παρουσιάζει ακόμη μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ενώ βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αρκεί να μην υπάρχει δυσανεξία στις φυτικές ίνες.
Ευεργετικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά την πέψη και την κοιλιά γενικότερα παρουσιάζει και το μανταρίνι, το οποίο επίσης συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το μανταρίνι είναι πλούσιο σε καροτινοειδή, φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C που προστατεύουν από τις λοιμώξεις και τις ιώσεις, αλλά και υδατάνθρακες.
Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, θρεπτικά συστατικά αλλά και νερό είναι το κυδώνι, το οποίο επίσης παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική δράση. Τέλος, αυτήν την εποχή μπορεί κανείς να απολαύσει λωτούς, οι οποίοι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο και β-καροτίνη. Ο πράσινος λωτός έχει στυφή γεύση επειδή περιέχει πολλές τανίνες, ενώ ο ώριμος λωτός έχει γεύση γλυκιά, λόγω της μεγάλης ποσότητας σακχάρων.
Μάλιστα, όταν έχει ωριμάσει πλήρως ο λωτός προσφέρει στον οργανισμό πολλή ενέργεια, βοηθώντας τον να ξεχάσει την κούραση!