- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρίμαχου σκεύους (20-25 εκ.) και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε για 2΄.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, και σοτάρουμε για άλλο 1΄ μέχρι το σπανάκι να χάσει τελείως τα υγρά του.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος προσέχοντας να μην χαλάσουμε την κρούστα της φρυγανιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα στο σκεύος μας.
- Τέλος, προσθέτουμε προσεκτικά και τα αυγά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25΄.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5΄ μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
- Πηγή: akispetretzikis.com.