- Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε το λουκάνικο και με τα δάχτυλά μας τραβάμε και βγάζουμε τη φλούδα του. Παίρνουμε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβουμε σαν κιμά.
- Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομματιασμένο λουκάνικο με το κρεμμύδι, για 2-3΄, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3΄ ακόμη.
- Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3΄, μέχρι οι κόκκοι του να γίνουν διάφανοι περιμετρικά.
- Προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2-3΄.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις. Τα τελευταία 5΄ προσθέτουμε και τα φασόλια.
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το αποσύρουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Πηγή: Νίκη Χρυσανθίδου / gastronomos.gr.