Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως δράστες της ανθρωποκτονίας 25χρονου Νίκου Μουστάκα στις 15 Αυγούστου σε βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Younas Imtisal του Yoynas και της Sajida, γεννηθέντα στις 16/8/2001 ή 16/8/2003 στο Πακιστάν, Qadeer ή Ahmed Ahmad ή Qadeer του Nazar και της Shanaz ή Shehnaz, γεννηθέντα στις 5/5/1990 στο Πακιστάν και Abdeen Sajjad Khaleel Ibrahim ή Sajjad του Khaleel ή Hallel και της Matiha ή Madeeha Safar ή Madiha, γεννηθέντα στις 17/7/1993 στο Ιράκ.
Σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για τις οποίες απολογήθηκαν ενώπιον του 13ου ανακριτή και για αυτές τις κατηγορίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι αμέσως μετά τις απολογίες τους. Οι δράστες αρνούνται τις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία, υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να ληστέψουν τον 25χρονο κι εκείνος έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στα βράχια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.