- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμιχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30΄, μέχρι να σφίξει το μίγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30-40 γρ. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3-4΄ λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
* Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για νηστίσιμη μαγιονέζα (χωρίς αυγό).
- Πηγή: Νένα Ισμυρνόγλου / gastronomos.gr.