- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με 2 κ.σ. από την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ψάρι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να το καλύπτει, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5΄, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε και το χοντροθρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μίγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα «περνάμε» από το μίγμα βρόμης και φρυγανιάς να καλυφθούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10΄, μέχρι να ροδίσουν.
Φασολάκια σαλάτα
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για 6-8΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια.
- Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.