Πιθανό να μη διοργανωθεί το διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Ισραήλ, αν και η χώρα αναδείχτηκε νικήτρια φέτος. Η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού ίσως μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Η Νέτα από το Ισραήλ κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στη Eurovision, ωστόσο λόγοι πολιτικής και ασφάλειας δύσκολα θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ιερουσαλήμ.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας. Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.
Η EBU έχει ήδη προειδοποιήσει τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Πιθανότατα θα επιλεχθεί η Κύπρος που κατέκτησε τη δεύτερη θέση ή η Αυστρία που τερμάτισε τρίτη για να φιλοξενήσουν τη Eurovision 2019.