Ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκίνησαν οι Αρχές να ξετυλίγουν το κουβάρι για τη διπλή δολοφονία-σοκ στον Στρόβολο της Λευκωσίας είναι τελικά αυτός που σκότωσε με 26 μαχαιριές τον 60χρονο καθηγητή Μαθηματικών Γιώργο Χατζηγεωργίου και με 9 μαχαιριές την 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.
Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος είναι ο πρώτος που συνελήφθη ομολογώντας αρχικά ότι γνωρίζει τα πάντα και ότι το «χτύπημα» στο σπίτι της οικογένειας σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια, με γραπτή του δήλωση ομολόγησε και ότι είναι ο δολοφόνος. Αυτό ανέφερε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο ανακριτής Κούμεττος Κουμέττου, ζητώντας παράλληλα να ανανεωθεί για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 33χρονου. Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο κατηγορούμενος με τον δικηγόρο του.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ο ανακριτής είπε ακόμα ότι οι άλλοι τρεις κρατούμενοι –ο ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, η σύντροφός του και ένας 22χρονος– υπέδειξαν τον Λοΐζο Τζιωνή ως τον άνθρωπο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το ζευγάρι. Σύμφωνα με την αστυνομία θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου ενώ θα υπάρξει και αναπαράσταση του εγκλήματος στο σπίτι της οικογένειας.